HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share
 

 Sett Mansour Osanloo fri nå!

Go down 
AuthorMessage
Pascal
Admin
Pascal

Number of posts : 225
Localisation : France
Organisation : UL CNT Besançon
Registration date : 2006-08-20

Sett Mansour Osanloo fri nå! Empty
PostSubject: Sett Mansour Osanloo fri nå!   Sett Mansour Osanloo fri nå! EmptyThu Nov 30, 2006 1:17 am

Mansour Osanloo, lederen av bussarbeidernes fagforening i Teheran og forsteder (Sherkat-e Vahed), ble arrestert 19 november av sivilkledd politi som nektet å vise identifikasjon eller fengslingsdokumenter. Han ble arrestert mens han sammen med to andre tillitsvalgte var på vei til Arbeidsdepartementet i øst-Teheran. Politimennene forulempet Osanloo og nestlederen, Ebrahim Madadi, både fysisk og verbalt. En av dem rettet en pistol mot Madadi og skjøt et skremmeskudd i lufta. Etterpå tvang de Osanloo inn i en ventende bil og kjørte avgårde.

Osanloo ble stilt for retten 20. november. I desember i fjor ble Osanloo arrestert etter en bussarbeideraksjon. Han ble den gang løslatt etter 8 måneder i Teherans beryktede Evin-fengsel mot kausjon tilsvarende over en million norske kroner.

I tillegg har den tidligere lederen av bakeriarbeidernes fagforening i Sagez blitt dømt til fire år i fengsel. Han var med på å stifte Coordinating Committee to Form Worker's Organization. Jalal Hosseini, en faglig aktivist i byen Sagez, og som sitter i ledelsen av Coordinating Committee to Form Worker's Organization in the Western Iran, ble dømt til to års fengsel. Borhan Divargar, en annen faglig aktivist som ble fengslet 1. mai 2004, ble tidligere dømt til to års fengsel. De opprinnelige fengslingene og de endelige anklagene mot disse aktivistene ble gjort i forbindelse med deres forsøk på å delta i feiringen av 1. mai 2004 i Sagez.

Du kan hjelpe! Fyll ut navn og e-postadresse. Klikk deretter på 'Send melding' nederst på siden.
http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi?c=168

_________________
The basis of socialism is the human being.
Socialism is the movement to restore human being's conscious will.

Mansoor Hekmat
Back to top Go down
View user profile http://cnt25.over-blog.com/
 
Sett Mansour Osanloo fri nå!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Informations, news and discussions by countrys :: Iran-
Jump to: